Simpel. Slim. Snel.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

  • Sparen

Om de uitvaart te kunnen betalen is sparen een van de opties om nabestaanden niet met hoge kosten op te zadelen. Helaas zijn de spaarrentes op dit moment laag, waardoor een uitvaartverzekering vaak een verstandigere keuze is dan sparen. Zelfs als spaargeld voor een langere tijd wordt vastgezet, tegen hogere rentes, is het in veel gevallen nog steeds aantrekkelijker om een uitvaartpolis af te sluiten.

  • Overlijdensrisicopolis

Deze polis keert alleen een geldbedrag uit als de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering komt te overlijden. De naam zegt het al: deze polis dekt het risico om onverwacht te overlijden. Deze verzekering kent daarom een maximum eindleeftijd, wanneer deze bereikt wordt, komt de polis te vervangen.

  • Lijfrente

Bij deze vorm gaat het resterende kapitaal wat de overledene heeft opgebouwd naar de nabestaanden. Er bestaat een mogelijkheid dat over dit bedrag vermogensbelasting betaald moet worden.

  • Uitvaartvereniging

Het is ook mogelijk om lid te worden van een uitvaartvereniging. Hierbij dient een ledencontributie betaald te worden waarna er tegen lagere tarieven gebruik kan worden gemaakt van bepaalde dienstverleners. Een uitvaartvereniging werkt vaak met vrijwilligers en lokaal, dus er moet er wel een in de buurt zijn.